Türkçe   English
Uluslararası Antalya Sinema Günleri Seyircisiyle Buluştu

Antalya Sinema Derneği ve Antalya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen 1.Uluslararası Antalya Sinema Günleri 23-26 Şubat 2016 tarihlerinde Antalya Kültür Merkezi / Perge Salonu ana mekanında seyircisiyle buluştu.

Dört gün süren Antalya Sinema Günleri’nde Türkiye ve dünyadan pek çok ödüllü kısa film gösterildi. Festivalde, Antalya Sinema Derneği En İyi 10 Kısa Film Seçkisi, Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali Seçkisi ve Tres Court International Film Festival / Çok Kısa Filmler Seçkisi gibi, ilki yerli diğer ikisi yabancı olmak üzere üç özel kısa film seçkisi de yer aldı.

Uzun metrajlı filmlere de yer verilen festivalde, ünlü yönetmenler gösterim sonrası söyleşilerle programı zenginleştirdi. Neden Tarkovski Olamıyorum filmiyle Murat Düzgünoğlu, Kusursuzlar filminin yapımcısı ve senaryo yazarı Emine Yıldırım, Toz Ruhu filmiyle Nesimi Yetik ve yapımcılık üzerine gerçekleştirdiği atölyeyle Yonca Ertürk sinemaseverlerin karşısına çıktılar.

Festival mekanlarından biri, çeşitli kısa film gösterimleri yapılan Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonuydu Antalya Sinema Günleri, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-TV Bölümü öğretim elemanlarının katkılarıyla; Terrence Malick, Richard Linklater, James Cameron, Michael Moore ve Stanley Kubrick gibi yönetmenler üzerine sunumlara da ev sahipliği yaptı.

Tarih : 14.4.2016
Ad-Soyad:
Mesaj:
En fazla 500 karakter. 500 karakter kaldı.
Güvenlik:
Henüz yorum yapılmadı.