Türkçe   English
20. Uluslararası Çok Kısa Filmler Festivali Başlıyor.

4 Büyük Şehirde Sinemaseverler Kısa Filme Doyacak

Fransa merkezli ve 20 yıllık bir geçmişe sahip olan Uluslararası Çok Kısa Filmler Festivali, 30 ülke ve 100 şehirde eş zamanlı olarak yapılıyor. Türkiye’de ilk kez Antalya Sinema Derneği tarafından Antalya’da organize edilen festivalin kapsama alanı bu yıl Ankara, İstanbul, Antalya ve Bursa’yı da içine alacak şekilde genişletildi.

Festivalin bu seneki programında 41 Uluslararası Yarışma, 12 Ulusal Yarışma  ve 64 Gösterim Seçkisi  olmak üzere toplam 117 film seyirciyle buluşacak.

Bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek Ulusal Yarışma jüri üyeleri Nazan Kesal, Hilmi Etikan, Ali Sait Liman ve Metin Akdülger’den oluşuyor.

1 – 2 – 3 Haziran tarihlerinde Antalya’da Konyaaltı Belediyesi’nin desteğiyle Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.

Festivali Ankara’da 5 – 6 – 7 Haziran’da Fransız Kültür Merkezi’nde sinemaseverlerle buluşacak.

İstanbul’da 5 – 6 Haziran’da Fransız Kültür Merkezi’nde, 9 Haziran’da Kadıköy Belediyesi’nin desteğiyle Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Festival Türkiye yolculuğunu Bursa’da tamamlayacak. Nilüfer Belediyesi ve Aykırı Sinema Derneği işbirliğiyle 8 – 9 – 10 Haziran’da yapılacak. Ulusal Yarışma filmlerinin yönetmenleri Bursa’da gerçekleşecek törende ödüllerini alacaklar.

Çok sayıda yönetmen söyleşisi ve atölyelerin de yapılacağı festivalin detaylı programına www.cokkisafilmler.com sitesinden ulaşabilirsiniz.

Festival herkese açık ve ücretsizdir.

Tarih : 31.5.2018